Hur du bygger en stad!

 

Hej! Nya gruppen här!

Vi ska skriva om Stadsmani som 5a och 5b håller på med, och nu mina damer och herrar ska vi berätta hur vi gjorde (vår stad då alltså).

JO! För er som nu inte vet vad stadsmani är så kan vi förklara lite kort att stadsmani är när man bygger sin egen stad.

Alla började med att skriva ner viktiga saker som man skulle köpa till staden. T.ex. sjukhus, villor, livsmedelsaffär, flerfamiljshus och bank. Flerfamiljshus och villa är då lägenhet och hus. Man hade ju med fler saker på den listan men vi kan inte lista upp alla ;).

Efter att man hade gjort det ritade man en skiss av samhället på ett papper. Man ritade vägar, husen och alla andra byggnader i staden. Sedan gick man in på en länk som heter www.stadsmani.se och beställde det man hade skrivit ner från början att man vill ha med sig i staden. Efter det sökte man på om det fanns där. Sen såg man ett litet kvitto längst ner där det stod allt man hade beställt, när du hade beställt kopierade du ut det. Nu har du det på ett kvitto och går till en lärare (eller någon som har klossar) där du får klossar i den storleken och mängden du har beställt.

Nu ska du måla din platta som du har fått. Rita ut vägarna och fyll i dom. Måla sedan gräset och alla dina byggnader (här är det verkligen läge att skaffa en grupp ifall du inte har en för annars kommer detta ta lång tid!). När du gjort det ska du placera ut dina byggnader och vad du än gör, GÅ INTE IN PÅ HEMSIDAN!! (då kommer du få jobbiga uppdrag från jobbiga invånare!). Så du får INTE gå in på hemsidan förrän du är klar med ALLT!!!

Trött efter allt jobb? Du ska få lite till att jobba med 🙂 🙂 🙂

För nu ska du gå in och titta på dina uppdrag och lösa dom.

Vi tycker detta är jätteroligt och lärorikt.

img_0170img_0172

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *